Rubriky
Sbírej praxi

Kdo vám zařídí praxi?

Doba čtení: < 1 minuta

 

Čerství absolventi jsou často při hledání svého prvního zaměstnání znevýhodněni tím, že jim schází praxe. Pro budoucího zaměstnavatele mohou být méně zajímaví, protože při nástupu na pracovní pozici se musí zaučit. Absolvovat praxi ještě v průběhu studia, je tak značnou výhodou.

Chceš mít výhodu?

Organizace, které pomohou:

V tuzemsku má nejširší nabídku stáží Národní katalog stáží společně s Národním vzdělávacím fondem.

Jestli Tě láká stáž v zahraničí, pak se neváhej obrátit na Národní agenturu pro evropské vzdělávací programy (NAEP), která koordinuje vzdělávací programy mezinárodní spolupráce nebo IAESTE, což je mezinárodní, nevládní, nepolitická a nezisková organizace, která sdružuje mladé lidi a jejíž hlavní činností je organizování zahraničních odborných stáží. Taktéž AIESEC je mezinárodní studentská organizace, která studentům zprostředkuje praxi formou zahraniční stáže nebo práci v organizaci. A pokud už víš, že bys chtěl stáž v oblasti ekonomie a k tomu se zlepšit v angličtině, tak se koukni na CIEE.

Nebo běž rovnou do firmy

Stáž a praxi můžeš hledat na vlastní pěst a danou firmu přímo oslovit. To zejména v případě, kdy víš, že Tě zajímá hodně netypický obor.

Nebo realizuj vlastní projekt

Další možností, je naučit se něco nového díky své vlastní aktivitě. Tedy s dopomocí. Nadace O2, partner barcampu, pomáhá mladým lidem realizovat jejich neziskové projekty pomocí svého programu SmartUp. Podpoří projekt nejen finančně, ale poskytne podporu jak administrativní, tak vzdělávácí (vlastního mentora). Pro každý tým/projekt realizují vzdělávací kurz, kde získáš možnost zlepšit některou ze svých dovedností. Pro inspiraci se podívej na jejich webovky SmartUP

Při hledání vhodné stáže se nenech odradit prvním nezdarem a nezapomeň, že kdo hledá, najde. Mluvím ze své zkušenosti.

Milada Karasová

Zdroje:

http://www.isic.cz/praxe-bez-praxe-se-hleda-spatne/

http://www.nicm.cz/odborne-staze-pri-studiu

http://www.czech.cz/cz/Zivot-a-prace/Sehnat-praci/Pracovni-staze-a-praxe

Loading spinner