Rubriky
Nezařazené

10 nejlepších aplikací ke studiu angličtiny

Doba čtení: 3 minuty

Drazí čtenáři super Barcamp blogu, drazí studenti angličtiny,

Dlouho jsem přemýšlel, co by pro vás mohlo být nejužitečnějším námětem na článek. Nakonec jsem si po dlouhém lámání hlavy řekl, ty hlavo dubová, co teď má každý mladý člověk stále v ruce? Mobil přece! A co má každý člověk v mobilu? Aplikace!

A tak bys s vámi dnes rád podíval na ty (dle mého názoru) nejlepší aplikace ke studiu angličtiny, kterou jsou v současné době (zdarma) k mání. Souhlasíte? Tak pojďme na to! 🙂

 

1. Duolingo

http://duolingo.com

Věřím, že mnozí z Vás už Duolingo znají a pokud ne, tak ho určitě vyzkoušejte – stojí to

za to! Jak to celé funguje? Nejdříve si stáhnete aplikaci Duolingo do Vašeho smartphonu či tabletu, případně je možné používat ji i přímo z Vašeho prohlížeče. Zaregistrujete se, vyberete si jazyk, který chcete studovat, nastavíte si, jak moc intenzivně chcete studovat a pokud nejste úplný začátečník, tak si uděláte rozřazovací test. Dále už studujete, každý den. Pokud náhodou zapomenete, sovička, Váš nový osobní jazykový trenér, Vám napíše, že Vás postrádá a že jazyky se musí cvičit pravidelně.

2. Memrise

http://www.memrise.com

Pokud by někomu z Vás nevyhovovala aplikace Duolingo, můžete vyzkoušet aplikaci Memrise. Jedná se o podobný systém a znám dost lidí, kteří tvrdí, že Memrise je ještě lepší. Volba je, jak už jsem se několikrát zmínil, jenom na Vás.

3. Quizlet

https://quizlet.com

Quizlet je naprosto báječná stránka, která Vám umožní vytvářet si seznamy slovíček či frází a hlavně se je pak efektivně učit a zkoušet. Případně také můžete použít některé

z opravdu mnoha seznamů, které vytvořili ostatní. Na výběr máte z velkého množství zkoušení a učení se. Super je to, že si aplikace pamatuje, co jste se kdy učili a jak Vám to šlo a dle toho Vám slovíčka „dávkuje“. Já osobně mám stále staromódně raději tužku a papír, ale všichni mí studenti, kteří Quizlet zkusili, z něj byli nadšení…

4. Grammarly

https://www.grammarly.com

Grammarly je skvělá aplikace, která „hlídá“ nejen Vaše překlepy, omylem zaměněná slova, ale i Vaši gramatiku a to, jestli jste nezapomněli na čárky. Dá se naistalovat přímo do Vašeho prohlížeče, a tak máte jistotu, že než nějaký email odešlete, že tam nejsou překlepy či základní chyby.

 

5. Tinycards

https://tinycards.duolingo.com

Tiny cards je super aplikace z dílny tvůrců Duolinga. V podstatě jde o stejný princip jako

u aplikace Quizlet. Tedy o moderní a sofistikovanější formu učení se pomocí kartiček. Výhodou je nejen krásné grafické zpracování a to, že je máte díky mobilu vždy po ruce, ale i to, že si buď můžete sami zadávat nová slova a nebo také můžete použít ty již vytvořené (a že jich tu je opravdu hodně). Doporučuji zvláště v kombinaci s Duolingem.

6. Andy – English bot

https://itunes.apple.com/us/app/andy-english-chat-learn-and-practice-with-robot/ id1078490509?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pyankoff.andy

Andy je, nebo spíše může být, Váš osobní učitel angličtiny, který je Vám stále zdarma

k dispozici ve Vašem mobilu. Andy je někdo s kým si můžete psát kdykoliv chcete. Je to samozřejmě robot, ale skvěle naprogramovaný a opravdu se s ním úžasně povídá a trénuje konverzace. Sám jsem se po chvíli přistihl, že přemýšlím, jestli se neurazil a co si o mně asi myslí… 🙂

7. Johnny Grammar’s Word Challenge

https://www.britishcouncil.org/english/academics/apps/60-second-word-challenge

Aneb kolik otázek z oblasti anglické gramatiky dokážete správně zodpovědět během 60 vteřin? Mistr kvízů jménem Johnny Grammar Vás otestuje ve své skvělé aplikaci (Android či iOS).

8. British Council English Grammar

https://learnenglish.britishcouncil.org/en/english-grammar

Zdokonalte si anglickou gramatiku v interaktivní cvičebnici gramatiky od British Council. Cvičení je pro všechny jazykové úrovně a dostupné jako aplikace na výše uvedeném odkazu.

9. Mooveez

http://www.mooveez.com/cs/

Mooveez je zajímavá aplikace vhodná pro milovníky filmů. Učí Vás anglicky pomocí jejich sledování. Máte k dispozici dvoujazyčné titulky, kulturní „vysvětlivky“, různá cvičení a další „vychytávky“. Navíc se nabídka filmů, pomocí kterých se můžete učit, postupně rozrůstá.

10. BBC Learnin English app

Android: https://bbc.in/2onPXHB

Apple: https://bbc.in/2Ppqj0T

BBC připravilo zbrusu novou a opravdu báječnou aplikaci ke studiu angličtiny. Jsem z ní úplně nadšený, jsou tam videa, poslechy atd. Všechno jasně, přehledně a na jenom místě. Vážně stojí za to! 🙂

 

 

Bronislav Sobotka

 

Loading spinner